Ce este Biroul de Credit?

Biroul de Credit este o societate pe acțiuni înființată în 2004 de către 25 de bănci din România. Biroul de Credit are rolul de a colecta și prelucra date din portofoliul de clienți al băncilor sau a altor instituții de creditare.

De ce Biroul de Credit vă prelucrează datele cu caracter personal?

Această societate are dreptul legal, în baza interesului legitim, de a vă gestiona datele de credit pentru a asigura desfășurarea unei activități de creditare responsabile. Pe scurt, Biroul de Credit arată băncilor sau IFN-urilor dacă “meritați” să luați un credit sau o refinanțare.

Istoric negativ

Istoricul negativ continuă să reprezinte una dintre principalele probleme cu care te întâlnești atunci când dorești să iei un împrumut de la banca. Dacă vrei să știi când vei ieși din Biroul de Credit atunci află că informațiile se păstrează în baza de date cel puțin 4 ani de zile de la ultima notificare.

În cele ce urmează vei afla tot ce trebuie să știi despre Biroul de Credit și cum poti fi șters dacă ai fost înregistrat abuziv.

Toata lumea cunoaște că întarzierile de peste 30 de zile se raportează în această bază de date a restanțierilor.

Atunci când dorești să iei un nou împrumut de la banca se interoghează Biroul de Credit și dacă te afli pe lista rău platnicilor orice bancă consideră acest lucru un factor de risc și refuză solicitarea ta.

Nu exista bănci sau IFN-uri care să nu verifice această bază de date, motiv pentru care este dificil sau aproape imposibil să iei un împrumut dacă mai ai în prezent restanțe.

Vreau ștergere din Biroul de Credit !    GDPR    Este foarte important să știi ce date sunt scrise despre tine!

    Noi gestionam întreaga procedură, de la A la Z, pentru a vă asigura că aveți șanse foarte mari de succes, consultanții noștri sunt pregătiți în a gestiona situațiile din Biroul de Credit.